Jump menu

Main content |  back to top

STICHTING SHELL PENSIOENFONDS (SSPF) VERZORGT DE PENSIOENREGELING VOOR SHELL MEDEWERKERS DIE VOOR 1 JULI 2013 IN DIENST ZIJN GETREDEN EN VOOR DIE DATUM ZIJN GAAN DEELNEMEN.

Nieuws

Nieuwsbrief november 2016

30 nov 2016

De nieuwsbrief van november 2016 is digitaal beschikbaar op deze site. In deze nieuwsbrief vindt u diverse artikelen over onder meer de ontwikkeling van de dekkingsgraad, de verhoging van de AOW-leeftijd en het onderzoek naar de communicatie en dienstverlening. Ook stelt Caroline Omloo, nieuw lid van het bestuur, zich voor.

Werkzaamheden uitbesteed aan Achmea

15 nov 2016

Per 1 januari 2018 gaat Syntrus Achmea Pensioenbeheer (SAPB) de pensioenadministratie en communicatie van Stichting Shell Pensioenfonds (SSPF) verzorgen. Op dit moment worden deze werkzaamheden namens SSPF uitgevoerd door Shell Pensioenbureau Nederland (SPN). SAPB werkt al sinds 2013 naar tevredenheid samen met Shell voor Shell Nederland Pensioenfonds Stichting (SNPS). Het voegt daarom waarde toe dat Shell met SAPB de relatie versterkt en de bestaande samenwerking verder intensiveert.

SSPF doet mee met het BOP onderzoek 2016

29 aug 2016

Stichting Shell Pensioenfonds (SSPF) doet dit jaar voor de vijfde maal mee met het zogeheten ‘BOP’ onderzoek. BOP staat voor: Benchmark Onderzoeksplatform Pensioenfondsen. BOP is een initiatief van de pensioensector en geeft een landelijke vergelijking van de manier waarop pensioenfondsen communiceren. Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door TNS NIPO. Via dit onderzoek verkrijgt het Pensioenfonds een beoordeling over de communicatie en dienstverlening.

Nieuwsbrief juli 2016

15 jul 2016

De nieuwsbrief van juli 2016 is digitaal beschikbaar op deze site. In deze nieuwsbrief wordt een kijkje in de keuken van de Pensioenadministratie gegeven. Hiernaast worden de nieuwe fiscale regels voor werken naast pensioen toegelicht.

Aanpassing financieringsbeleid Stichting Shell Pensioenfonds

15 jul 2016

Periodiek onderzoekt het bestuur van het Pensioenfonds of het beleid nog goed in elkaar steekt, en wat er eventueel moet veranderen. De laatste keer gebeurde dat in 2015, in de Asset and Liability Management studie (ALM). Meer daarover is te vinden in de nieuwsbrief uit 2015. Naar aanleiding van deze studie is op verzoek van het bestuur nader onderzoek gedaan naar de premie van het Pensioenfonds.