Twee pensioenfondsen, één uitvoerder

De pensioenregeling van SSPF blijft na de uitbesteding ongewijzigd: de opgebouwde aanspraken van deelnemers (middelloon) blijven onaangetast.

Voor deelnemers die een bruto pensioen bij SSPF en een netto pensioen (bij SNPS) hebben of nog opbouwen, heeft uitbesteding aan een en dezelfde partij als voordeel dat alle opgebouwde pensioenaanspraken op termijn in één digitale omgeving zichtbaar zullen zijn.

Bestuur blijft eindverantwoordelijk

Het Bestuur van SSPF blijft ook na de uitbesteding eindverantwoordelijk voor de administratie en communicatie van het pensioenfonds. Shell Pensioenbureau Nederland houdt, namens het Bestuur van SSPF, toezicht op de uitbestede pensioenadministratie en communicatie. Verder blijven strategische zaken als bestuursondersteuning en risicomanagement in eigen huis.

Met betrekking tot het vermogensbeheer van SSPF vindt geen wijziging plaats. Dit blijft uitgevoerd worden door Shell Asset Management Company (SAMCo).

Meer informatie

Eind 2017 volgt nadere informatie over de details van de samenwerking. Heeft u tussentijds vragen over SSPF? Stel ze gerust: pensioenfonds@shell.com.