1) Hoe worden mijn opgebouwde pensioenaanspraken aangepast aan mijn loonontwikkeling?

Uw pensioenaanspraken worden jaarlijks op basis van het middelloonsysteem geïndexeerd. Dat wil zeggen dat, zolang u bij Shell in dienst bent, het opgebouwde pensioen jaarlijks in februari automatisch wordt aangepast aan de ontwikkeling van de meerderheid van de 100% schaalposities van de salarisgroepen van Shell in Nederland.

 

2) Draag ik zelf het risico voor het opbouwen van pensioen in de Shell middelloonregeling?

Nee, in de middelloonregeling van SSPF blijft u gewoon jaarlijks pensioen opbouwen over het salaris tot de fiscale toegestane grens. Dit pensioen wordt jaarlijks aangepast aan de loonontwikkeling bij Shell Nederland (onvoorwaardelijke indexatie), inclusief het opgebouwde pensioen van voor 2015 zolang u als actieve deelnemer bij Shell in dienst bent.

 

3) Ik heb in het verleden een aantal jaar in de continudienst gewerkt, hoe zit dat in de Shell middelloonregeling?

Het aantal jaren waarin ploegentoeslag is ontvangen, wordt meegenomen in de vaststelling van de opgebouwde pensioenaanspraken tot en met het jaar 2014. Er gaan dus geen opgebouwde aanspraken verloren. Vervolgens worden alle opgebouwde aanspraken overgedragen naar de middelloonregeling en ieder jaar geïndexeerd. Daarnaast vindt met ingang van 2015 de gewone pensioenopbouw plaats volgens de middelloonregeling.

Meer U bouwt pensioen op

AOW-uitkering

Naast uw ouderdomspensioen ontvangt u vanaf uw AOW-leeftijd, zoals die op de pensioendatum geldt, de AOW-uitkering, het ouderdomspensioen van de overheid.