Trouwen of geregistreerd partnerschap

Als u werkzaam bent bij Shell en in dienst bent gekomen voor 1 juli 2013, bouwt u pensioen op bij het Pensioenfonds. Bent u getrouwd, dan heeft uw huwelijkspartner recht op partnerpensioen als u zou overlijden. Dit geldt ook als u en uw partner een wettelijk geregistreerd partnerschap hebben.

Samenwonen

Het kan ook zijn dat u niet bent getrouwd, maar wel met een partner samenwoont. Als u bij de notaris een samenlevingscontract hebt afgesloten en als u wilt dat uw partner in aanmerking komt voor een partnerpensioen na uw overlijden, dan moet u uw partner zelf bij het Pensioenfonds aanmelden. Hiervoor kunt het formulier 'Aanmelding partner' gebruiken.

Formulier 'Aanmelding partner'

u woont ongehuwd samen en wilt uw partner aanmelden bij het Pensioenfonds

Moet ik het Pensioenfonds op de hoogte brengen?

Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap krijgt het Pensioenfonds automatisch bericht van de gemeente wanneer u in Nederland woont. U hoeft dit dus niet apart aan het Pensioenfonds te melden. Wanneer u gaat samenwonen en u wilt uw partner bij het Pensioenfonds aanmelden, moet u echter wél zelf het Pensioenfonds op de hoogte brengen.

Ook als u in het buitenland woont moet u het Pensioenfonds altijd zelf op de hoogte brengen wanneer u gaat trouwen of samenwonen.

Meer U bouwt pensioen op